Ditte Maria Rittmeyer-Müller

Psykoterapeut

Jeg er psykoterapeut og benytter mig af Sisifos metoden; psykoanalyse/psykosyntese og har speciale i spiseforstyrrelser. Dette karrierevalg er blevet min skæbne, efter et liv, hvor jeg i over 20 år kæmpede med anoreksi, ortoreksi og bulimi. Mit liv var fuldkommen gået i stå fordi alting handlede om mad, kalorier, udseende, vægt, træning, restriktiv spisning, overspisning, opkastning og et enormt selvhad.

Min største glæde er nu, at jeg kan vende mine negative erfaringer fra et langt liv med sygdom til noget positivt, hvor jeg hjælper andre tilbage til et liv, der ikke bare handler om at overleve, men om at leve; mine klienter finder stor tryghed i at de kan spejle sig i mig, at jeg forstår deres udfordringer, at jeg selv har været der, at jeg ser dem og kan støtte dem, men vigtigst at jeg kan hjælpe.

At leve med én der har en spiseforstyrrelse, er utrolig svært og frustrerende for hvorfor kan vedkommende ikke bare tage sig sammen? Det kan skabe mange konflikter og gør blot spiseforstyrrelsen værre. Det er utrolig vigtigt at have opbakning og forståelse fra familie og partner, hvis terapien skal lykkes og derfor tilbyder jeg også parterapi og terapi til pårørende, hvor vi sammen får sat fokus på udfordringer og løsninger. Jeg vil gerne hjælpe de pårørende, som føler sig magtesløse og uforstående, hjælpe til bedre at forstå og få værktøjer til hvordan svære situationer kan håndteres.

Dette burde ikke være nødvendigt at skrive, MEN drenge/mænd kan også udvikle en spiseforstyrrelse. Desværre føler de sig oftest ikke hjemme i de gængse behandlingstilbud, da disse typisk er henvendt til piger/kvinder. Alle uanset køn er velkomne og bliver forstået hos mig.

Jeg kombinerer min terapeutiske metode med min Bachelor i Ernæring og Sundhed og tilbyder en holistisk behandling, der sætter fokus på flere områder; den er primært baseret på samtale samt elementer af adfærdsterapi og kostterapi tilpasset hver enkelt klients situation og behov her og nu. Den skræddersyes til lige netop dig. Det eneste du som klient skal gøre, er at være ærlig og åben og så er det min opgave, at styre forløbet sammen med dig og finde den sande årsag til din spiseforstyrrelse. Måske findes årsagen i fortiden, det kan være udfordringer i nutiden eller angst for fremtiden, som hindrer dig i at være den sande udgave af dig selv, men oftest er det en kombination af dem alle. Gennem terapien vil det dog blive tydeligt, hvad den virkelige årsag er, for det er meget sandsynligt, at det er noget andet end du troede. Først efter en accept og forståelse af dette, kan vi sammen arbejde på helt at fjerne din spiseforstyrrelse og på den måde gøre dig fri og i stand til at vende tilbage til livet.

Det lyder måske nemt, men især spiseforstyrrelser er meget svære at komme til livs og man skal være indstillet på, at et terapeutisk forløb bliver langvarigt og hårdt. Det kræver vilje og mod.

Terapien foregår hos Salig som liger på Masnedøgade 20, 2. sal, Kbh Ø. Som supplement tilbyder jeg også online behandlinger, walk and talks samt hjemmebesøg.

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at afstemme kemien og høre nærmere.

Finddinterapeut

Her hjælper vi dig til at finde det bedste match mellem dig og din kommende terapeut.
Tilmeld vores nyhedsbrev
2022 - Copyright, Alle rettigheder forbeholdt
crossmenu