Dragana Mateskovic Lyduch

Psykolog, parterapeut og psykoterapeut

Dragana er autoriseret psykolog, gestalt psykoterapeut og ICEEFT certificeret EFT parterapeut og terapeut. Hun arbejder derudover ud fra en Mindfull Self Compassion (MSC) og Internal Family Systems (IFS) tankegang. Hun har 15 års erfaring i at arbejde med par, individer og familier.

Dragana integrerer ovennævnte metoder og tilpasser dem netop de mennesker, hun sidder overfor. Draganas tilgang er non-patologiserende, dvs. at hun tror på, at der altid er mening bag vores symptomer, adfærd eller reaktive følelser, omend de kan stå i vejen for, at vi har det liv eller de relationer, som vi ønsker os.

I sine terapier er derfor hun optaget af at udforske klienternes indre psykiske landskab og forsøger at skabe forståelse og medfølelse hos klienten med alle dele af sig selv såvel parterne imellem. I terapien udforskes derudover, hvad klienten selv kan gøre for at opnå de mål, klienten har for terapien/parterapien. Dragana hjælper med at skabe skarpe indsigter, som viser klienten vejen til forskellige valg, som anses for redskaber til at opnå terapiens mål.

Klienterne værdsætter hendes evne til at skabe en ærlig og nærværende relation, hendes præcise forståelse af de komplekse intrapsykiske og interpersonelle dynamikker, samt hendes evne til at udfordre klienternes uhensigtsmæssige mønstre på en nænsom og kærlig måde. Hun hjælper sine klienter med at finde deres vej til et liv med mere harmoni og tryg kontakt, både indadtil og udadtil.

Draganas særlige niche er parforholdsrelaterede problematikker, herunder fastlåst eller konfliktfyldt kommunikation, manglende nærhed, utilfredstillende sexliv (fx forskelle i lyst, manglende lyst), oplevet utroskab eller en anden form for svigt, tvivl på parforholdet, m.m.

Hun har derudover solid erfaring i at arbejde med familier, som oplever udfordringer i deres forældreskab, både som nybagte forældre, forældre til små børn samt som forældre til teenagere eller som forældre fra skilte/sammenbragte familier.

Dragana har også en bred erfaring i at arbejde med individer, som oplever, at livet bliver svært pga. ydre omstændigheder (stress, tab, samlivsbrud, livsovergange, traume, m.m.) eller som blot oplever utilfredshed eller fastlåsthed i livet og ønsker at bryde ud af sine indre fastlåste mønstre.

Dragana er en LGBTQ+venlig terapeut og arbejder også på engelsk.

Finddinterapeut

Her hjælper vi dig til at finde det bedste match mellem dig og din kommende terapeut.
Tilmeld vores nyhedsbrev
2022 - Copyright, Alle rettigheder forbeholdt
crossmenu