Josefine Dilling Linneberg

Psykolog

Læs mere om Josefine her:

KONTINUUM er en psykologpraksis for unge og studerende i alderen 18-35 år.

Hos KONTINUUM finder du et trygt rum, hvor vi arbejder sammen om at udforske dét, der er vigtigt for dig. Ved at skabe en øget forståelse for de udfordringer, du oplever, kan vi gøre det muligt at opnå den forandring, du ønsker. Som psykolog tror jeg på, at alle mennesker har lysten til at leve et meningsfuldt liv. Jeg tror også på, at mennesker giver mening, selvom vores adfærd til tider kan virke besynderlig.

KONTINUUMs kerneværdi er at tilbyde psykologsamtaler til unge voksne og studerende, og gøre det naturligt at tale om det, der er svært, uden nødvendigvis at betragte det som sygdom. Gennem tiden er jeg som psykolog stødt på forskellige problematikker og har særligt kendskab til kvartlivskriser. Kvartlivskrisen kan beskrives som en tilstand i 20'erne, hvor man bliver bange for at træffe livsafgørende valg eller for en stund mister fornemmelsen af retning og mening. En tid hvor forestillingen om, hvem man er eller gerne vil være, skaber utryghed, tvivl og frustrationer - og nogle gange også symptomer på det, vi kender som psykiatriske diagnoser.

Når jeg som psykolog er særligt interesseret i kvartlivskrisen, er det fordi, jeg udover at være terapeut i KONTINUUM er ansat som ekstern lektor på Aalborg Universitet, hvor jeg underviser, vejleder og eksaminerer studerende på psykologi-studiet. Derfor taler jeg dagligt med mange unge voksne og studerende. Mange oplever, at der er noget 'galt' med dem, fordi de ikke kan ‘præstere’ ligesom alle andre. At alle i deres omgangskreds har 'styr på livet'.

Det er langt fra virkeligheden. Med fremkomsten af sociale medier og samfundets aktuelle indretning, ser og hylder vi ofte kun den polerede side af livet - ydersiden. Det har bl.a. den konsekvens, at vi gemmer de mørke, grimme, vanskelige og uduelige sider af os selv og livet væk. Men når vi deler vores indre liv, følelser og oplevelser med hinanden, viser det sig ofte, at mange andre går rundt med lignende bekymringer og tanker. Når vi udelukkende spejler os i andres præstationer, er det som at gå ind i et hurlumhejhus. Vi får et forvrænget selvbillede. Derfor forsker jeg bl.a. i præstationssamfundet og kropsidealer, og forsøger gennem KONTINUUM at bidrage til at unge voksne kan sænke skuldrene og se mere nænsomt på sig selv og justere forventningerne til livet ned i mere menneskelige højder.

Derudover tilbyder jeg hjælp til udfordringer og problemer med relationer, grænsesætning, krop, mad og vægt, lavt selvværd og lav selvtillid, spørgsmål omkring seksualitet og (køns)identitet, præstationspres, lettere former for spiseforstyrrelser og selvskade samt lette til moderate symptomer på angst, stress, belastningsreaktioner og depression.

Finddinterapeut

Her hjælper vi dig til at finde det bedste match mellem dig og din kommende terapeut.
Tilmeld vores nyhedsbrev
2022 - Copyright, Alle rettigheder forbeholdt
crossmenu