Lise Berg

Autoriseret psykolog

Individuel terapi til unge og voksne

Jeg tilbyder psykoterapeutiske forløb til unge og voksne, som tumler med stort eller småt. Selvom det kan opleves sårbart, så kan der være behov for at række ud efter hjælp. Vi kan længes efter at trives bedre, men er kørt fast i selv at prøve.

Når du starter op i et forløb, vil vi arbejde på at forstå de indre psykiske mekanismer og, hvordan de kan være i konflikt med det, som du ønsker for dig selv og din nære relationer. Vi arbejder på, at du bliver bedre i stand til at håndtere følelser på en måde, så hjælper de kan dig og din krop til at mærke, hvad du har brug for, så du samtidig kan styrke dine relationer.

Hvordan kan mistrivsel se ud?

Det kan i nogle tilfælde være svært at få greb om, hvorfor man ikke trives. I andre tilfælde er det mere tydeligt. Det kan fx være, at oplevelsen af en eller flere svære begivenheder har udløst en krise. Mistrivsel kan se ud som manglende selvværd, håbløshed, opgivenhed, nedsat energi og humør, søvnløshed, tankemylder, rumlen i maven, kvalme, trang til at kaste op eller anspændthed i kroppen. Samlet set kan symptomerne komme til udtryk i tilstande som angst, stress eller en depression.

Hvordan gribes terapien an?

Jeg forstår psyken ud fra et psykodynamisk perspektiv, og læner mig her op ad ISTDP-metoden (Intensive Shortterm Dynamic Psychotherapy). Terapien tager derfor afsæt i følelser, når vi skal forstå samspillet i de indre psykiske mekanismer eller mønstre. Vi undersøger, hvordan vi ubevidst håndterer os selv på et indre plan, når følelser bliver for overvældende. Desuden trækkes der på tilknytningsteori, idet de ubevidste mønstre forstås i sammenhæng med de erfaringer, vi har fået i vores relationer tidligt i livet.

Hvordan kan terapien hjælpe?

I terapien er der mulighed for at forstå dig selv på et dybere plan. Med den viden er det ønsket, at du bliver bedre i stand til at give dig selv den omsorg, der skal til for, at du forandrer det, som du ønsker i dit liv.

Du vil som klient opleve denne tilgang som fokuseret, direkte, nærværende og ofte hurtigt hjælpsom, da du får et godt indblik i, hvad du kæmper med og har på spil følelsesmæssigt. I terapien arbejder vi aktivt på, at dig få hjulpet dig velvidende, at det er en proces, som kræver tålmodighed - ikke mindst til dig selv.

Find vej
Ventetid
Tilskud
Terapiform(er)
Fagområder
TrustScore 4.3 |9 reviews

Finddinterapeut

Her hjælper vi dig til at finde det bedste match mellem dig og din kommende terapeut.
Tilmeld vores nyhedsbrev
2022 - Copyright, Alle rettigheder forbeholdt
crossmenu